top of page

Fik is een van de interventies die H3Lab Onderwijs aanbiedt. Daarnaast werken we met docenten (teams), begeleiden we individuele leerlingen, werken we op andere thema’s met klassen en denken we mee over
de invulling van het onderwijs.

We werken met een team van coaches die allemaal hun eigen expertise en achtergrond hebben. Per school wordt gekeken welke coaches het beste passen bij de vraag en het type leerlingen.

Door wie

Tekengebied 1.png

Missie

H3Lab Onderwijs heeft als missie om meer 'hart' in het onderwijs te brengen. Er is onderwijs voor het hoofd, er is onderwijs voor de handen, maar je leert op school niet hoe je moet leven, hoe je moet dealen met alle ingewikkeldheden die je tegenkomt op je pad. Dat willen wij graag veranderen.

De afgelopen jaren hebben we veel jongeren begeleid die vastliepen in hun leven. Door hen de regie over hun leven terug te geven. Door naar ze te luisteren, echte aandacht voor ze te hebben en in ze te geloven. We hebben jongeren fantastische stappen zien zetten. Nu is onze kans om die vonk ook op scholen te laten overslaan.

Wij geloven dat je pas echt kunt leren als je lekker in je vel zit. Als er aandacht is voor jou als mens, in plaats van voor jou als leerling X uit klas 3C. Datzelfde geldt overigens voor iedereen in school. Of je nou conciërge bent, docent of rector; je bent ook een mens en je verdient aandacht.Op het moment dat je je als mens goed voelt, kun je je werk pas echt goed doen.

Marijn Bontje

Initiatiefnemer

Marijn Bontje is de bedenker van Fik.
Als onderwijskundige, opleidingskundige en jongerencoach houdt ze zich al jaren bezig met vernieuwing van onderwijs en het welzijn van jongeren. Fik begon als een aantal lessen voor een groep van 20 leerlingen maar is inmiddels uitgegroeid tot een volledig programma dat gegeven wordt door een groep bevlogen coaches. Ondertussen draait Fik op verschillende middelbare scholen en gaat als een lopend vuurtje door onderwijsland.

Lees hier meer over Marijn.

H3Lab Onderwijs
bottom of page